Боби Михайлов няма претенции в кой град ще е новият национален стадион

Президентът на БФС Борислав Михайлов изрази подкрепата си за върнатата на дневен ред идея за изграждане на нов национален стадион, но обяви, че няма претенции в кой град ще бъде построено новото съоръжение.

"Нямаме претенции къде ще бъде изграден този стадион- дали в София или в друг град, това трябва да бъде държавно решение и ние ще го подкрепим. Където и да е, има достатъчно време да се построи такъв стадион и да се намери решение", смята бившият национал.

Преди седмица спортният министър Мариана Георгиева обяви, че държавата обмисля да се построи нов стадион, за да може България да кандидатства за домакинство на два мача от Евро 2020.

Борислав Михайлов допълни, че е говорил по темата с премиера Пламен Орешарски и с бившия министър-председател Бойко Борисов.

”Надявам се, че ако се направи такъв стадион, да вземем поне два мача от Евро 2020. И този стадион да бъде не само за това, но и да поеме нуждите на българските клубове, които достигнат до по-високо ниво в Европа", каза председателят на БФС.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?