"Бодигардът на Борисов" ще оглави НСО за постоянно

Правителството предложи в сряда да назначи за началник на НСО генерал Тодор Коджейков, а за негов заместник - полковник Калин Иванов.

Двамата до момента временно изпълняваха тези длъжности след рокадите в службата след края на президентския мандат на Георги Първанов.

По време на управлението му се стигна до един от най-сериозните инциденти, свързани с НСО – нападението срещу Ахмед Доган. Заради случая бяха уволнени двама служители на службата. Единият от тях - полк. Георги Райков - съди НСО заради отстраняването му, като твърди, че ръководството на службата не се е съобразило с неговите препоръки и затова се е стигнало до инцидента.

Служебното правителство и държавният глава Росен Плевнелиев, под чието разпореждане е службата, обаче са преценили да гласуват доверие на Коджейков, който бе назначен на ръководния пост в средата на миналата година.

Тогава държавният глава Росен Плевнелиев обясни, че обича хората да се доказват, затова ще изчака и след това ще прецени кой да оглави службата за постоянно.

Коджейков е известен като "бодигардът на Бойко Борисов", като се грижеше за сигурността му още от времето, когато Борисов бе главен секретар на МВР.

Споделяне

Още по темата

Още от България