Боен арсенал открит при операция "Опасните" след грабеж в заложна къща

Голямо количество оръжие и боеприпаси са били открити в рамките на операцията на МВР под названието "Опасните". В събота бяха задържани 8 души, съобщиха от МВР.

В събота са били претърсени 15 адреса, а в неделя продължи изземването на доказателства от четири апартамента и една къща, разположени в столичните квартали Дружба и Орландовци. Там е открит истински боен арсенал - автомат "Калашников", два бойни пистолета, голямо количество боеприпаси за тях, пушка-помпа.

Укрити в сак са намерени и откраднатите при въоръжения грабеж на заложна къща в кв. Сухата река около 300 г златни накити и 1 300 лв. Грабежът е бил извършен часове по-рано.

В дома на задържания 23-годишен перничанин с инициали И. Л., който е военнослужещ в поделението в Горна баня, са открити половин килограм марихуана, амфетамин и златни накити. Според първоначалните данни, той е продавал дрога на задържания по време на акцията друг военнослужещ с инициали И.И.

Полицията продължава да издирва Върбан Борисов, известен като Боксьора, когото МВР сочи за ръководител на престъпната група.

Споделяне

Още от България