Богатството на Тръмп се топи

Американският президент е загубил 600 млн. долара миналата година

Доналд Тръмп
Състоянието на президента на САЩ Доналд Тръмп е намаляло през миналата година с 600 млн. и вече е 3.1 млрд. долара, съобщи списание ”Форбс”, което публикува списъка на 400-те най-богати американци.
 
Тази година Тръмп е на 248-мо място, а през 2016 е бил 156-ти. Главна причина за намаляване на състоянието на Тръмп е спадът на стойността на недвижимата му собственост в Ню Йорк с 400 млн.
 
Освен това Тръмп е имал големи разходи по време на кандидат-президентската кампания (66 млн.долара ), а 25 млн. долара е трябвало да плати за уреждане на съдебен иск по дело за измама срещу негова организация, която преди се казваше Trump University.
 
Най-богатият американец за 24-та година е Бил Гейтс, един от основателите на софтуерната компания Microsoft. Състоянието му е 89 млрд. долара. Втори е шефът на корпорацията за интернет търговия Amazon Джеф Безос, които има 81.5 млрд., а трети – инвеститорът Уорън Бъфет, ръководител на холдинга Berkshire Hathaway („Бъркшир Хатауей”) със 78 милиарда долара.
 
На четвърто място е основателят на социалната мрежа "Фейсбук” Марк Зукърбърг (71 млрд. долара), пети е Лари Елисън – основател на компанията Oracle (”Оракъл”), втора в света по производство на компютърни програми (59 млрд. долара).
 
На 6-то и 7-мо място са братята Чарлз и Дейвид Кох, които са генерален директор и изпълнителен вицепрезидент на семейната компания Koch Industries (по 48.5 млрд. долара).
 
Следват Чарлз Блумбърг – основател на едноименната агенция за бизнес новини и бивш кмет на Ню Йорк (46.8 млрд. долара). Първата десетка приключва с основателя на интернет търсачката Google Лари Пейдж, генерален директор на компанията Alphabet (44.6 млрд. долара) и Сергей Брин – президент на Alphabet (43.4 млрд. долара).
Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?