Богдан Николов за спортния министър: Марианка на полянка

Шефът на мотофедерацията предлага да бъде издигнат паметник на Цветан Василев

Президентът Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов нападна спортния министър Мариана Георгиева, като коментира, че е "смешно" да я коментира и че тя въобще не разбира от спорт.

"Марианка на полянка. Такива като нея не може да се сравняват с такива като мен. И няколко живота да имат, пак не могат да ме стигнат", заяви на пресконференция Богдан Николов.

Причина за гнева на Николов стана заявлението на Мариана Георгиева, че правителството няма да отпусне предвидените 3.6 милиона лева за покриване на такси за домакинства на състезания.

Богдан Николов и федерацията му се ползват от години от сериозна държавна подкрепа и инцидентните съпротиви на различни министри се посрещат с ожесточение от Николов и близкия му приятел – бившия депутат от БСП Румен Петков.

Богдан Николов обяви още, че вестниците "Капитал" и "Сега" участвали в кампанията, която се води срещу федерацията и посочи банкерът Цветан Василев като неин закрилник.

"Тия публикации са злонамерени, това са поръчкови, платени и така нататъка, но това си е техен проблем. Нашата позиция е, че ако има още няколко като г-н Василев, пред министерството могат да им направят паметници, защото ще им свършат работата", каза Николов.

Четирикратният европейски шампион по супермото Ангел Караньотов пък заяви, че е направил разликата между "родина" и "държава".

"Родината са приятелите и природата, това, което обичам. А държавата е сив валяк с калпави шофьори, който мачка хората, които искат да направят нещо за България. Г-н Василев ми е помогнал много за четирите титли", сподели младият талант.

Баща му Ивайло добави, че бившият финансов министър Симеон Дянков е действал срещу федерацията заради лично отношение.

Румен Петков и Богдан Николов са основните двигатели на развитието на мотоспорта, като за последно нашумяха с идеята си в България да бъде построена писта за Формула 1.

Споделяне

Още от България