Богомолци нападнаха журналисти в Нидерландия

Богомолци нападнаха журналисти в Нидерландия

В Нидерландия богомолци нападнаха яростно журналисти, отразяващи две църковни служби, които се проведоха без каквито и да били предпазни мерки, предаде ДПА.

Протестантските църкви в Урк и Кримпен ан ден Ейсел отвориха врати за стотици посетители в неделната утрин въпреки строгите антикоронавирусни разпоредби и обществените критики.

Журналисти, които информираха за това, са били нападнати пред църквите.

В Кримпен на ден Ейсел, край Ротердам, 43-годишен мъж е ритал и биел телевизионен репортер, твърдят очевидци. Мъжът е изведен от църковната служба малко по-късно и след това арестуван, според полицията.

В Урк, на североизток от Амстердам, мъж умишлено е блъснал телевизионен оператор с автомобил. По-рано репортери също са били ритани от посетителите на църквата там, както се вижда от телевизионните кадри. Твърди се, че журналистите са само леко ранени.

Полицията и политиците осъдиха насилието като неприемливо.

Според конституцията на религиозните общности не може да бъде забранено да се събират. Досега обаче повечето общности се придържаха към правилата и разрешаваха максимум 30 души да присъстват на богослужения, припомня ДПА.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус