Бойко Борисов бавел и не изпълнявал решения на СОС

Има забавяне и неизпълнение на решения на Столичния общински съвет (СОС) от администрацията на кмета Бойко Борисов. Това заяви в четвъртък в отговор на въпрос на Mediapool председателят на СОС Владимир Кисьов (СОС). Става дума за решение на градския парламент от средата на 2006 година за предоговаряне на концесионния договор със “Софийска вода”, избирането на нов шеф на “Топлофикация - София” и консултант по приватизацията на дружеството.

В началото на май миналата година СОС даде срок от 3 месеца на Борисов да успее да промени концесията. Общинарите разписаха в своето решение, че в противен случай тя трябва да бъде прекратена. Вече 15 месеца няма индикации, че нещо от това решение е изпълнено.

Кисьов се опита да оправдае Борисов с наличието на нежелание от страна на “Софийска вода” подобен процес да бъде приключен, както и с липсата на възможност София сама да предлага условия. Цените на водата се определят от Държавната комисия по енергийно и водно регулиране.

Председателят на съвета заяви, че ще изпрати писмо до кмета с искане за информация за провеждането на конкурс за нов шеф на “Топлофикация - София”. Според Кисьов за това отговорност носи именно Борисов. Преди повече от два месеца столичното парно остана с един човек по-малко в Съвета на директорите след напускането на предния шеф Наско Михов.

Има забавяне и на конкурса по избор на консултант за приватизацията на дружеството. Това бе обяснено със наличието на сътресенията около смяната на ръководството в дружеството. “Трябваше да се даде малко време на новия директор Петко Милевски, предприеха се и мерки за повишаване на събираемостта на сметките”, обясни Кисьов.

Той обясни, че санкции за кмета не можело да бъдат налагани заради пропуските, защото имало законова празнота.

Споделяне

Още от България