Пак с "протегната ръка"

Бойко Борисов е готов да подкрепя БСП ”в името на стабилността”

Бойко Борисов в Народното събрание, сн. БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви в събота, че е готов да подкрепя едно евентуално бъдещо управление на БСП в ”името на стабилността на страна”. Преди ден той опроверга информацията на ”Ройтерс”, че е готов да прави широка коалиция със социалистите. В събота пред ”Дарик” обаче той на практика потвърди изводите на световната информационна агенция.

”Аз не изключвам БСП, защото казах, ако БСП ни победи, защото на 5-ти е възможно да бъдем победени от БСП, аз ще подкрепя във взимането на решения и в името на стабилността”, каза Борисов.

Той обясни, че е тласнат към БСП, защото с ”България без цензура” няма как да се направи коалиция, а Реформаторският блок се държат така сякаш не желаят дясноцентристка коалиция.

”Те (Реформаторите) говорят ежедневно само и единствено срещу ГЕРБ и затова аз съм тревожен. След 5-ти (октомври) е много възможно да не се направи правителство и това да ни повлече в много тежка и след това неизлечима криза години наред”, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ допълни, че няма организация на партията му в страната, която би подкрепила коалиция с ДПС. От тезите на Борисов за БСП не става ясно как партията му би реагирала на новите коалиционни желания на лидера.

”Ако политическите партии продължим да се държим така – всяка, отричайки всеки, аз не виждам как ще седнем и ще говорим”, каза Борисов. Още по време на управлението на кабинета ”Орешарски” лидерът на ГЕРБ имаше такива коалиционни изблици и стана известен с фразата за ”протегната ръка” към БСП и ДПС в името на националните приоритети. Тогава той бързо загърби идеите си, но сега явно ги възражда.

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2014