Бойко Борисов е приет в Правителствената болница с високо кръвно

Бойко Борисов, Сн: БГНЕС

Премиерът в оставка Бойко Борисов е приет в понеделник следобед в Правителствената болница с хипертонична криза, съобщи директорът на болницата доц. Любомир Спасов, цитиран от БГНЕС.

Измереното кръвно е било 190 на 110.

"Овладяваме кръвното с медикаменти. Той е на медикаментозно лечение в момента. Посъветвах го да поседи в болницата за един-два дни, за да го наблюдаваме. Препоръчах му и да ограничи спорта за няколко дни. Днес (вторник) следобед или утре (сряда) сутринта, ако е нормализирано състоянието му, ще бъде изписан", каза още доц. Спасов.

Той уточни, че високото кръвно налягане е било повлияно от исхемичната болест на сърцето, от която Борисов страда от години.

 

Пресслужбата на МС потвърди, че премиерът в оставка е в болнични, след като той не се появи на извънредното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност при президента.

 

В понеделник, преди да постъпи в болница, Бойко Борисов върна на държавния глава връчения му мандат за съставяне на ново правителство и препоръча такова да направят БСП и ДПС, които го свалили с "метеж" и при "брутална" медийна подкрепа, която той не желаел.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?