Бойко Борисов – едно към едно

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Сн. БГНЕС

Коментари на лидера на ГЕРБ от пресконференцията му на 16 май по повод на приключилите избори:

"Гледам цифрите и не знам как 97 е по-малко от 84. Как така БСП е победила? Те били морални победители. Те и Левски могат да кажат, че са морални победители, но купата е в Стара Загора и с нея се радват от Берое. Това е."

"Аз съм бил главен секретар, бил съм два пъти кмет, бил съм и премиер. От всички, които са били премиери, аз съм най-големият експерт".

"Колегата Цветанов, в деня, в който се закълнем, той ще си подаде молбата за сваляне на имунитета. И в кабинета, който ще предложа, той не иска да фигурира, за да е ясно, че е експертен и е съставен от хора, които са готови веднага да почната да работят, а не да влизат в обяснителен режим”.

"Човекът си сваля имунитета, те могат да се сблъскат в канцеларията със Станишев, защото и той обяви, че си дава имунитета. Това, че Цветанов ще си дава имунитета, не значи, че няма да е мотор на партията. Какво става в нашата партия, си е лично наша работа".

"Както и да гледам резултатите, 97 е повече от 84. Пак ги гледам и на обратно – 97 е повече от 84 и то много повече. Пак ги гледам, три пъти ги гледам, като всеки ден слушам победителя, всеки ден, но 97 е повече от 84".

"Това, което мога да кажа, е разпределение по признак на възраст. Под 60 години гласуват за ГЕРБ. Това е, когато говорят за младите хора от БСП, техните млади са над 60 години. По образование... по-ниско от основното образование категорично ни побеждават. По етническа принадлежност – ромите, разбира се, харесват повече БСП, най-добре сме при българите и турците".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?