Бойко Борисов: ГЕРБ винаги е подкрепяла задължителното гласуване

ГЕРБ винаги е подкрепяла задължителното гласуване и сме доказвали това многократно, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Фейсбук.

”Повтарям, че ние бяхме единствената политическа сила, която подкрепи предложението на президента за референдум за промяна в изборните правила, в това число и за въвеждането на задължителното гласуване. Партиите, които се противопоставиха на референдума са ясни – БСП, ДПС и ”Атака”. Така че не виждам защо се правят медийни спекулации, че ГЕРБ е отстъпил или се е отметнал от позицията си за задължителното гласуване”, посочи Борисов.

Той припомни, че в петък Изпълнителната комисия на ГЕРБ е обявила публично, че продължава да подкрепя задължителното гласуване и дори предложи в оставащите преброени дни на това Народно събрание да се приеме решение за провеждането на референдум за изборните правила, заедно с предсрочните парламентарни избори.

”Всеки опит за изкривяване на нашата позиция и твърдения, че ГЕРБ влиза в различни коалиции са категорична манипулация и поредната опорна точка, спусната от нашите опоненти. ГЕРБ подкрепя задължителното гласуване”, посочи Борисов.

Споделяне

Още от България