Бойко Борисов греe върху капака на опела на Спиро от Русе

Колата била много желана от абитуриентки, собственикът обаче не им я дава

Снимка: БГНЕС

Спиро Янкулов от Русе постави лика на премиера Бойко Борисов върху капака на своя стар "Опел Вектра". Идеята е хрумнала на бившия футболист, защото той е заклет фен на премиера, съобщава БГНЕС. От рисунката се разбира, че става дума за портрет на ранния Борисов, от времето му на главен секретар на МВР, комбиниран с дрескода му от периода му на бизнесмен.

 

Спиро Янкулов разказва, че харесва лидера на ГЕРБ още от времето, когато е бил състезател по карате, още повече, че самият Спиро е бивш спортист. Според русенеца и като премиер Борисов си върши добре работата и затова решил да изрази по този нестандартен начин отношението си. Със задачата да изрисува премиера бил натоварен русенският художник Илиян Илиев, който се занимава с графичен дизайн.

"Заедно стигнахме до консенсус как да изглежда Бойко Борисов. Това е една от най-редовните му пози, замислен, с кръстосани ръце. Най-трудно ми беше да направя такъв голям портрет, защото в университета сме рисували по-малки, но се получи", казва художникът.

 

Творбата е завършена за три дни, като авторът е работил със специални лакове.

"Кефя се, като го карам, защото младите, като ме видят по светофарите и ми правят така - ок, ок. Младежите го обожават, радват се, а момичетата се снимат с него. Дори ми искаха колата за абитуриентските балове, но аз не я дадох, защото съпругата ми се сърди", обяснява русенецът.

 

Примерът на Спиро Янкулов скоро ще бъде последван от негови приятели. Единият от тях е решил да нарисува на колата си портрет на вътрешния министър Цветан Цветанов

Споделяне

Още по темата

Още от