Бойко Борисов има профил във Фейсбук, но нямал достъп до него

Бойко Борисов има профил във Фейсбук, но нямал достъп до него

Премиерът Бойко Борисов няма достъп до профила си във Фейсбук, обяви пред съда във вторник Никола Николов, който е едно от пресаташетата на партия ГЕРБ, цитиран от „24 часа“. Николов бе разпитан по делото, което депутатът от БСП Елена Йончева води срещу министър-председателя.

Бившата журналистка съди премиера Бойко Борисов и партия ГЕРБ за неимуществени вреди за 20 000 лв. Причината е твърдението на премиера, че държавата е платила 2 милиона на Йончева за филмите ѝ. То бе направено на 12 март в разгара на предизборната кампания, а Борисов бе цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

Още същия ден Йончева каза, че ще съди лидера на ГЕРБ, а във Фейсбук профила на Борисов бе публикувано съобщение, че той "с удоволствие ще участва в този процес".

Адвокатите на Елена Йончева твърдят, че във Фейсбук профила на Борисов е било качено изявление му за милионите, дадени на бившата журналистика.

Никола Николов обясни, че най-вече той качва материали във Фейсбук страницата на премиера и има достъп до нея.

"В изключителни случаи и една колежка, която работи в Министерския съвет, споделя в профила на премиера във Фейсбук", обясни Николов, цитиран от вестник "24 часа".

Разпитът на пресаташето бе поискан от адвокатите на премиера, защото по делото се твърди, че във Фейсбук страницата се е появило негово изказване за Елена Йончева. Шефът на пресцентъра на ГЕРБ отрича да е чувал подобно нещо.

Делото продължава на 6 февруари, когато ще бъдат разпитани двама служители от разузнаването. Това бе поискано от адвокат Марин Марковски, който представлява премиера. Според него свидетелите щели да говорят за това, че държавата е дала на журналистката милиони да направи филм.

На предното заседание по делото адвокатите на премиера представиха 72 документа, с които се доказвало, че между 2004 и 2009 г. Йончева е получила 690 хил. лв. от БНТ.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?