Бойко Борисов изпрати поздравление до новия лидер на ДСБ Радан Кънев

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави новоизбрания председател на ДСБ Радан Кънев, който още в първите си коментари на поста декларира, че партията няма да преговаря с ГЕРБ.

В поздравителния адрес, разпространен от пресцентъра на ПП ГЕРБ, Борисов поздравява Кънев от свое име и от името на партията за избирането му за председател на ДСБ.

"Най-искрено Ви желая успех на новата длъжност, защото хората в дясното политическо пространство заслужават по-голямо представителство. Моето разбиране винаги е било, че естественият партньор, с който ПП ГЕРБ може и трябва да си сътрудничи, са десните партии във формат ЕНП", заявява Борисов.

Той изразява надежда занапред да намират все повече допирни точки по темите, които ги сближават, вместо да търсят разделителни линии дори тогава, когато ги няма.

В последните години основният проблем на партийните лидери в дясното политическо пространство беше търсенето на противници в самото дясно, за разлика от левите лидери, които винаги успяват да се консолидират и да бъдат обединени, въпреки различията си,
отбелязва Борисов.

Той изразява увереността си, че в името на демокрацията трябва да намерят път към по-добър диалог между двете формации. Такива са и очакванията на всички дясно мислещи хора в страната, които очакват днес от нас повече отговорност и единство срещу популизма на левите и националистите, посочва Борисов в поздравителния адрес до Кънев.

Споделяне

Още по темата

Още от България