Бойко Борисов: Как ще режа лента в църква, при началника тук?

"Как ще режа лента в църква, при началника тук? Режа ленти навън, където аз съм началник. В църквата само смирен. Той вижда всичко и само някой да надигне повече глава, отколкото му е писано, веднага го наказва", заяви премиерът Бойко Борисов, който откри обновения храм "Свети Георги Победоносец" в Брезник.

 

Той бе попитан изрично защо не е отрязъл лентата на храма.

 

Борисов използва момента да съобщи, че се реставрират и обновяват 140 църкви с 50 млн. лв. по програмата за развитие на селските райони, а оттделно от тях се работи и по други сгради със средства от бюджета.

 

"Правим го за Господ Бог, ще се виждаме пак, ако ни е рекъл. Това са огромни пари, които църквата никога не е виждала, но те са винаги недостатъчни за това, което дължим на Господ”, каза Борисов.

 

"Когато хората виждат един разрушен храм, когато виждат как се е срутил, паднал на земята, запустял, същото нещо влиза в техните души. Когато хората виждат новите камбани, как изглежда храмът, когато видят самите отчета, владици, калугери, попове, които служат, виждат подема в тях”, каза Борисов.

Споделяне

Още от България