Бойко Борисов: Както винаги огнеборците отсрамват държавата

Както винаги, огнеборците отсрамват държавата с работата си. Това каза премиерът Бойко Борисов в петък вечер, след като посрещна на летището в София българите, помагали за гасането на пожарите в Русия. Борисов специално подчерта, че премиерът на Русия Владимир Путин му е благодарил за оказаната помощ.

За награда на първото си заседание след лятната почивка Министерският съвет ще гласува на огнеборците по 1000 лева допълнително към възнагражденията им, обеща министър-председателят.

По негово разпореждане на 6 август за Москва заминаха 95 служители на ГД "Пожарна безопасност и спасяване" в МВР, сред които трима лекари от медицинската служба към дирекцията. Това стана след разговор между премиерите Бойко Борисов и Владимир Путин.

Пожарните екипи са от областите София, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кърджали, Смолян и Хасково. Те се включиха в мисията на доброволен принцип, а екипите бяха оборудвани с импулсни водно-гасителни системи и компресори.

Българите участваха в потушаването на пожарите  край градовете  Ногинск, Лукино-Дулево, в района на Орехово-Зуево и Електроугли.

Споделяне

Още от България