Бойко Борисов: Какви политици са тези, които не чуват протестите на хората

Бойко Борисов: Какви политици са тези, които не чуват протестите на хората

Вече 35-ти ден българските граждани протестират срещу правителството на Орешарски и искат оставката на коалиционните партньори БСП, ДПС и Атака. Какви политици обаче са тези, които по никакъв начин не чуват протестите на хората и продължават да правят скандални назначения на всички нива в управлението? От ГЕРБ подадохме оставка още на втория ден от протестите и върнахме властта на хората, защото така изисква демокрацията.

Това е заявил председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с директора на фондация "Ханс Зайдел" Петер Витерауф и ръководителя на отдел "Централна, Източна и Югоизточна Европа, Кавказ и Централна Азия" Клаус Физингер, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

Борисов е информирал директора на фондацията, че ГЕРБ ще се върне в Народното събрание само тогава, когато има конкретна дата за предсрочни избори и в дневния ред на парламента бъде включена точка за промените в изборното законодателство.

Представителите на Фондация "Ханс Зайдел" са изразили загриженост за политическата ситуация в България и международния облик на страната пред евроатлантическите партньори. Те следят внимателно случващото се в България и информират централата си за всички подробности около протестите на гражданите, назначенията в управлението на страната и политическите процеси, се отбелязва в съобщението.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?