Бойко Борисов: Не знам да има недоволство срещу Цветанов в ГЕРБ

Бойко Борисов

"Цветанов си е заместник-председател на ГЕРБ, не знам да има недоволство срещу него в партията", заяви лидерът на партията Бойко Борисов в понеделник.

С остри критики срещу Цветанов и Искра Фидосова вече напуснаха много популярни лица на ГЕРБ, част от които вече готвят нов проект. След скандала с тефтерчето на бившия председател на Комисията за конфликт на интереси Фидосова напусна парламента и ръководните си партийни постове, но засега Борисов стои твърдо зад заместник-председателя на партията Цветан Цветанов.

След като миналата седмица Борисов призова Реформатотрския блок да работят заедно за свалянето на правителството, в понеделник той коментира пред БНР, че партиите от блока имат "претенцията", че са от Европейската народна партия (ЕНП).

"Ние търсим своите приятели, партньори и съмишленици за общи действия в тази част на политическото пространство", каза Борисов.

Той добави обаче, че в "политиката всяка партия се бори на избори да вземе колкото се може повече гласове и да управлява".

"Аз не искам да доближавам позициите с никой, нито да се конфронтирам с никой. ГЕРБ е партия, която участва самостоятелно на изброи и в зависимост от резултатите управлява или, както казвате, са недостатъчни оставаме с опозиция, но така или иначе ГЕРБ в момента има кметове в болшинството от големите градове в България, така че можем спокойно да се съсредоточим върху управлението на местната власт, да бъдем активна опозиция, каквато сме в парламента, и да чакаме колкото може по-бързо предсрочни избори, за да се спаси държавата от тази неестествена коалиция между "Атака" и ДПС", каза още Борисов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?