Бойко Борисов: Няма генералски кадрили, издигаме назначени от СДС

Няма генералски кадрили в МВР, ние издигаме хора, назначени от СДС, обяви главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов и така оправда кадровите рокади на вътрешния министър, за които се твърди, че са инспирирани от БСП. Вече в качеството си на генерал-лейтенант, който три години непрекъснато защитаваше нарочени за смяна шефове на национални служби, Борисов демонстрира пред БНТ единомислие с политическия си шеф Георги Петканов.

Борисов, който преди години бе против смяната на директора на НСС ген. Атанас Атанасов, сега изтъкна, че генералът, който е в партията на Иван Костов, правел политическа кариера след като бе отстранен. Пенсионираният директор на национална служба "Полиция" ген. Васил Василев, също до последно пазен от главния секретар на МВР, пък бил в парламента - той бе приютен за съветник във вътрешната комисия. Наскоро освободеният директор на НСБОП ген. Румен Миланов се бил издигнал на много по-отговорен пост, посочи Борисов. Миланов стана временно изпълняващ длъжността директор на НСО след пенсионирането на ген. Димитър Владимиров.

Петканов раздаде награди

Министърът на вътрешните работи Георги Петканов раздаде награди на шефове от МВР.

Почетен знак на МВР - първа степен, получи директорът на СДВР ген. Румен Стоянов. Втора степен на същото отличие е присъдена на директора на Национална служба "Сигурност" генерал-майор Иван Чобанов и директора на РДВР-Смолян полковник Никола Михайлов.

още

Главният секретар включи в издигнатите от това ръководство на МВР и новият директор на НСБОП - бивш шеф на РДВР-Пловдив ген. Валентин Петров.

Преди ден самият вътрешен министър разкри, че ген. Борисов, който дни наред твърдеше, че не знае за смяната на Миланов, е дал пред него съгласие за рокадата в НСБОП с единствено условие Румен Миланов да остане на някаква работа в МВР. След като го назначиха за и.д. шеф на държавните гардове, Борисов аплодира решението на президента и премиера.

В деня, когато полицаите честват празника на МВР, ген. Борисов отново похвали служителите си за борбата с престъпността и посочи, че вината за това да няма наказани, е на съда.

Ако приемем, че кацата е пробита, колкото и вода да наливаме ние, тя изтича, обясни образно проблема генералът.

Петканов имал идея как да се пребори престъпността

Искам организираната престъпност да е овладяна в голяма степен, това си пожела за празника на МВР вътрешният министър Георги Петканов. Той пожела на служителите в министерството повече успехи в борбата с вътрешния тероризъм и контрабандата.

Имам идея как да стане това, каза още Петканов. Той пожела благополучие, лични и професионални успехи на колегите си от министерството. Оценка за работата на МВР дава обществото, каза Петканов и допълни: тя си проличава от рейтинга на МВР и в частност на полицията.

Главният секретар на министерството генерал Бойко Борисов пожела на подчинените си да работят и занапред така, както и сега. Борисов, също като Петканов, подчерта, че равносметката за работата на министерството прави обществото и евроатлантическите служби.

Директорът на НСС генерал Иван Чобанов каза, че в службата са постигнати много успехи за кратко време, защото основните претенции на НАТО били за реформа в службата.

Споделяне

Още от България