Бойко Борисов обяснил на Меркел реформите си

Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор с германския канцлер Ангела Меркел, съобщи пресслужбата на кабинета.

Борисов е информирал федералния канцлер за икономическото развитие на България и за предприетите от българското правителство мерки за реформи.

"Значително подобрените бюджетни показатели позволяват на България да се рефинансира на финансовите пазари при изгодни условия", казал Борисов.

Ангела Меркел пък оценила положително действията на българското правителство и насърчила премиера Борисов кабинетът да продължава успешната си работа в предприетата посока, съобщиха от правителствената пресслужба.

Разговорът с Меркел идва в момент, когато се правят последните корекции в съдържанието на поредния доклад на ЕК за напредъка на страната в борбата срещу организираната престъпност и корупцията по високите етажи на властта. Документът трябва да обобщи свършеното от България след приемането ѝ в ЕС на 1 януари 2007 година, а публикуването му се очаква в средата на следващата седмица.

Преди ден Борисов се срещна по своя молба с председателите на Европейския съвет и Европейската комисия Херман Ван Ромпой и Жозе Барозу.

Споделяне

Още по темата

Още от България