Бойко Борисов обяви надпревара с политики, а не с фолкзвезди

Предизборното съревнование за Европейския парламент да се прави с политики, а не с фолкзвезди, призова в неделя неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов при старта на предизборната кампания на партията за евровота, за който социалистите ще разчитат на Азис и Ивана.

Въпреки изявлението си самият Борисов, който е известен с афинитета си към тази музика, бе поздравен на концерта за откриването на кампанията от спазарената от БСП Ивана, появила се на сцената с викове “Ние сме номер едно”, последвани от едноименната песен.

Пред събралите се стотици симпатизанти Бойко Борисов подчерта, че "никой не иска статукво да се променя, но за първи път има възможност за нещо ново". По думите му най-важното било България да стане стабилен остров на Балканите.

Партията на Борисов получи подкрепата на председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, който заяви, че в листата на ГЕРБ са хората, които ще тстояват българските интереси в ЕП.

Лидерът на гражданското движение "Европейски демократичен път" Димитър Абаджиев видя символизъм в това, че ГЕРБ се явява за първи път на избори и то за депутати в европейска институция.

Надежда, че повечето български евродепутати ще са от партията на Бойко Борисов, изрази пред множеството депутатът от долната камара на Италианския парламент и член на "Напред, Италия" Масимо Романиони. Той каза, че според лидера на партията му Силвио Берлускони столичният кмет е "силен политик - с физиката на губернатора Арнолд Шварценегер и симпатичен като руския президент Путин".

Споделяне

Час Пик

Фиксинг
25 февруари 2021
EUR 1.9558
USD 1.6103
CHF 1.7734
GBP 2.2734