Бойко Борисов отново призова за избори 2 в 1

Бойко Борисов отново призова за избори 2 в 1

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за пореден път призова управляващите да насрочат освен европейски и предсрочни парламентарни избори, добавяйки, че хората вече били осъзнали какво означава "Атака" да крепи кворума в парламента и щели да гласуват чувствително по-активно, ако има изобри 2 в 1.

"Най-правилното, най-безболезненото за държавата, без да се харчат допълнителни 20-30 милиона за предсрочни избори, е да се направят избори две в едно", заяви бившият премиер пред Дарик радио, повтаряйки, че в момента парламентът не функционира нормално.

По думите му след евентуалното провеждане на предсрочни избори партийните лидери винаги можели да седнат и да преговарят на базата на постигнатите резултати за едно стабилно управление.

"Аз мисля, че и БСП, и ДПС няма така смело да приемат подкрепата на "Атака" или на друга партия, без да е гарантирано това от едно коалиционно споразумение. А и не на последно място пък считам, че не е редно преди изборите, преди да знаем как ни е подредил народът, да се обявяват предварително коалиции", добави Борисов.

Като аргумент за провала на правителството, лидерът на ГЕРБ посочи, че премиерът Пламен Орешарски нямал нито една среща с някого от "сериозните политически лидери в Европа", а на вътрешно ниво правителството му не било изпълнило нито едно от обещанията си.

"Орешарски обеща 250 000 нови работни места, за една година станаха 33 000 повече безработни. Обеща, че ще строи "Белене" – една година няма нищо по тази тема. Обеща да строи "Южен поток", но сега правят един трик, за да заобиколят европейското законодателство и Европейската комисия им иззе преговорите. Няма нито едно изпълнено обещание или ангажимент на БСП. С какво ще ги излъжат пак", иронично попита Борисов.

По повод предстоящия на 25 май евровот той обяви, че слоганът на ГЕРБ ще бъде "България няма време за губене" и допълни, че "златно време" за подготвяне на програми и за усвояване на европейските фондове се пропилява от кабинета "Орешарски".

Борисов заяви още, че кампанията на социалистите, че техният кандидат за председател на Европейската комисия Мартин Шулц ще съдейства за влизането на България в Шенген е заблуждаваща.

"Европейската комисия няма правомощия за това", отбеляза той и коментира, че настоящият председател Жозе Барозу многократно е подчертавал, че страната е готова за шенгенското пространство, но решението се взема от държавите членки, а Холандия за момента поставя вето на шенгенското разширяване.

Споделяне

Още от Евроизбори 2014