Бойко Борисов поиска изключването на депутата Даниел Георгиев от групата на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ поиска депутатът от партията Даниел Георгиев да бъде изключен от парламентарната групата. Тази сутрин Бойко Борисов е изпратил писмо, подписано лично от него, в деловодството на Народното събрание, предаде БГНЕС.

В писмото той иска "изключване на народния представител Даниел Георгиев от ПГ на ПП ГЕРБ".

За едно денонощие Георгиев смени четири пъти партийните си предпочитания, като с тези обрати привлече безпрецедентно медийно внимание.

Синът на кмета на Ботевград трети мандат Георги Георгиев първоначално поиска да напусне парламентарната група на ГЕРБ и пусна заявление за това в парламента.

След това Даниел Георгиев свика брифинг в парламента и обяви, че остава в ГЕРБ. Той обясни, че бил депозирал две молби в Народното събрание. Целта на първата била да покаже, че "има субекти, които искат да има такава входирана молба". Втората отразявала убежденията му и анулира молбата за напускане. Депутатът сам нарече реакцията си "нестандартна", а целта била да затвърди "доверието в хората около себе си". Георгиев обясни, че е бил провокиран от "внушенията", създавани от медиите, че ще напуска ГЕРБ.

По-късно от "България без цензура” съобщиха, че Даниел Георгиев окончателно е напуснал ГЕРБ и е отишъл при Николай Бареков. Пред бургазлии Бареков обяви, че Георгиев е бил принуден с физически и психически натиск от Борисов, Цветанов, Велчев и Цачева да подаде втора молба за връщане в ГЕРБ, след като депозира напускането си.

След тези рокади, Георгиев обяви, че остава в ГЕРБ и не напуска парламентарната група. Отишъл в Бургас и застанал до Бареков, за да го поздрави, защото неговият проект бил десен.

Преди ден обаче Изпълнителната комисия на ГЕРБ освободи единодушно депутата Даниел Георгиев като член на партията и го призова да напусне парламента. Мотивът за изключването - уронване на партийния авторитет.

Споделяне

Още от България