Бойко Борисов поиска отлагане на транспортната стачка след изборите

Кметът на София и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов поиска от синдикатите да отложат предвидената безсрочна ефективна стачка на столичния градски транспорт за 21 май, когато изборите за Европейски парламент вече ще са проведени.

В писмо, адресирано до председателите на КНСБ и КТ “Подкрепа” Желязко Христов и Константин Тренчев, той настоява за промяна на първоначално обявената дата 15 май, за да “престанат опитите за политизирането” на протеста.

“Във връзка със зачестилите спекулации, че стачката е инициирана пo политически причини и е свързана с предстоящите избори за депутати в Европейския парламент, в които спекулации беше замесено и моето име, ви предлагам следното: ако правителството не изпълни исканията на шофьорите от градския транспорт и провеждането на стачката е неизбежно, тя да започне на 21 май, понеделник”.
”Молбата ми е с цел да се прекратят политическите инсинуации по темата и асоциациите с отдавна отминали години и факти”, се казва в писмото на Борисов. Той определи искания на работещите в столичния градски транспорт като “справедливи”.

След получаването на писмото председателят на стачния комитет Павел Христов заяви, че кметското предложение ще бъде разгледано в четвъртък.

"Датата се е оказала проблемна едва сега, когато наближава, а вече четири месеца, докато траеха преговорите, всички си мислиха, че се шегуваме, че ще стачкуваме", добави той, цитиран от БТА.

   

Споделяне

Още от България