Бойко Борисов получи Топ 10 на най-опасните столични дупки

Бойко Борисов получи Топ 10 на най-опасните столични дупки

Списък с десетте най-опасни улични дупки в столицата, получи в неделя кметът на София Бойко Борисов. Топ 10 на разбитите улични платна е бил подбиран в продължение на 3 седмици от читателите на http://www.zagrada.bg/, който публикуваха на сайта сигнали и снимки на опасни дупки по софийските улици. На тази база екип на издателската група „Икономедиа” е изпратила списъка със своята класация, както и с всички подадени сигнали от читателите на сайта.

„Ние вярваме, че улиците и булевардите в София трябва да бъдат безопасни за шофьорите и за пешеходците и се надяваме, че сигналите, които ви изпращаме, ще са ви полезни при планираните ремонти", се посочва в писмото до Борисов. То била разпределено към директора на дирекция „Инженерна инфраструктура” Александър Цветков,  съобщиха от Столична община.

Като най-опасна дупка е определен е зейнал кратер на ул. „Пирин” в участъка от бул. „България” до бул. „Братя Бъкстон”, следва ул. „Майор Томпсън", която е цялата улица в ями, дълбоки над 15 см. Нататък в  класацията са дупките на кръстовището на ул. „Славянска” и ул. „6-ти септември”,  на бул. „Тодор Каблешков”,  на  бул. „Първа българска армия”, на ул. „Каймакчалан” в квартал "Редута", бул. „Симеоновско шосе” в посока площад „Витоша”, на кръстовището на ул. „Николай Б. Гогол” и бул. „Евлоги Георгиев” и на ул. „Евлоги Георгиев”, на 20 метра от кръстовището с „Граф Игнатиев.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?