Бойко Борисов: Постарахме се да бъдем близо до хората, а сеизмолозите да им дават информация

Няма човек, който да каже дали ще има или няма да има земетресение", заяви премиерът Бойко Борисов малко след 8 сутринта във вторник, коментирайки силния земен трус, който преживя страната в ранните часове на деня.

"Вторичните трусове - около тринадесет ги преброих... Сеизмолозите казват, че е нормално за такава сеизмична зона като Перник и София...”, каза Борисов пред ТВ7.

Няма човешки жертви, а щетите са измерими, допълни той: “Навсякъде по язовирните стени сме пратили жандармерия, докладват, че е спокойно. Лили Павлова (министърът на МРРБ -бел.ред.) съм я пратил на язовир “Студена”, специалистите ще са там. Щом няма жертви, пукнатините и комините ще ги зидаме."

“Няма човек, който да каже дали ще има или няма да има земетресение. Постарахме се да бъдем близо до хората. А сеизмолозите да им дават информация", продължи министър-председателят.

"Вторични трусове до тринадесет ги броих с тях, тъй като там има една система, която почва да пищи, да звъни при все трус. Благодаря на господин Милошев (директорът на Геофизичния институт на БАН – бел.ред.), че от първата минута с всички негови колеги в института бяха на линия, даваха информация на медиите, така както сме се разбрали, за да узнават хората каква е реалността", каза още Борисов.

Премиерът благодари и на Бърза помощ в цялата страна, която е действала адекватно.

"Нека Господ с това земетресение само да ни е предупредил, защото при такива катаклизми никой на никой не може да помогне", заяви Бойко Борисов, който информира, че "кметовете и комисиите ще докладват какво е положението" в София и Перник.

Споделяне

Още по темата

Още от България