Бойко Борисов поздравен в Брюксел, че партията му отсрамила десните на евроизборите

Членството на политическата партия ГЕРБ в ЕНП е била основна тема на разговорите между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с Вилфрид Мартенс, председател на Европейската народна партия и Антонио Лопес Истуриш, генерален секретар на ЕНП, съобщиха в сряда от пресслужбата на ГЕРБ.

Двамата лидери на ЕНП са поздравили ГЕРБ за резултатите от изборите за евродепутати и са изразили задоволство, че именно ГЕРБ е успяла да отсрами поведението на десните партии на евроизборите, се казва в прессъобщението.

Мартенс и Лопес са изразили убеденост, че ГЕРБ ще бъде достоен член на голямото европейско семейство.

Бойко Борисов се е срещнал и с европейския комисар по правосъдието и вътрешните работи Франко Фратини. Двамата са обсъдили предстоящия доклад на Европейската комисия за България. Борисов е информирал еврокомисаря Фратини за разкритите антикорупционни схеми в държавата и в Столичната община, се отбелязва още в съобщението. Двамата са се съгласили, че има бавни темпове на реформа в българската съдебна система и мерките за борба с корупцията.

Борисов е информирал Фратини за назначените в Столичната община проверки на общинските фирми и откритите нарушения, както и с подробност от изпратените в прокуратурата доклади и протоколи от проверките. 

Фратини е приел личната покана на кмета на София Бойко Борисов да посети Столичната община. Еврокомисарят има намерение да осъществи визитата си в края на август или началото на септември тази година.

Споделяне

Още от България