Бойко Борисов: При ГЕРБ протестите бяха за цени, сега са за ценности

“Висок и глупав човек плаща протестите пред дома ми“

Бойко Борисов и Жан-Клод Миньон

Докато при ГЕРБ протестите бяха за цени, сега са за ценности, заяви в четвъртък бившият премиер и лидер на партията Бойко Борисов. “Ние подадохме оставка на втория ден от протестите и върнахме властта на хората. След това тази коалиция ни направи едно активно мероприятие чрез техните медии, че ГЕРБ иска да фалшифицира изборите. Лишиха хората от деня за размисъл“, заяви той на срещата си с председателя на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) Жан-Клод Миньон, цитиран от партийния пресцентър.

Борисов заяви, че “ако това правителство не подаде оставка и влезе в зимата, вече няма да може да се възстанови нищо в България“. “Сега искат да направят актуализация на бюджета, за да ни тласнат към заеми, после кой ще ги връща тези милиарди – нашите деца. След като това правителство и този парламент са изчерпали доверието на българските граждани, ГЕРБ няма място до тях в Народното събрание“, посочи Борисов. Той допълни, че той остава на страната на българските граждани, които имат само две искания към сегашните управляващи и те са оставка и предсрочни избори.

“ГЕРБ напусна Народното събрание, защото всекидневно бяхме подлагани на различни провокации, целящи да предизвикат скандал в парламента... В парламента провокациите срещу нас минаха всякакви граници, от "Атака" наричаха бившия ни министър на транспорта “мръсен мангал“, заплашваха бившата ни здравна министърка, дори на Консултативния съвет по национална сигурност при президента Волен Сидеров ме провокираше лично с различни обиди. И комунистите толерираха това безучастно и ги пуснаха да влизат в парламента с пистолети и палки“, заяви Борисов.

“Освен това коалицията БСП, ДПС и "Атака" е толкова омразна за българските граждани, че вече 27 дни хората протестират пред парламента. Ние нямаме място сред тези хора в парламента. Още повече, че дори има хора, които са обявили гладна стачка срещу това управление“, каза Борисов.

По-рано пред Канал 3 бившият премиер коментира и сутрешните протести пред дома му в Банкя.

“Висок и глупав човек плаща протестите пред дома ми.Тези хора идват по списъци. Какво да ги коментирам", възмути се той.

В продължение на цяла седмица около петдесетина души се събират пред прозорците му в Банкя и го приканват да се върне на работа.

"Всеки ден гледам как се събират и пишат плакатите си върху капаците на коли. Нямам какво повече да кажа", заяви Борисов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?