Бойко Борисов притеснен от мудната прокуратура в “Топлофикация-София”

Притеснен съм от мудното действие на прокуратурата по случая "Топлофикация - София" и от честите медийни изяви на прокурорите по делото, заяви във вторник столичният кмет Бойко Борисов в коментар на последното развитие около аферите в столичното парно.

Бившият главен секретар на МВР определи делото като елементарно, въпреки че прокуратурата и следствието не спират да обясняват, че то е от изключително сложен правно-фактически характер.

“В Института на МВР има специалисти, които могат да кажат дали един почерк е истински за часове или за ден -два и това можеше да се направи през лятото”, поясни Борисов във връзка със стартиралото досъдебно производство за лъжесвидетелстване срещу бившия председател на Столичния общински съвет Антоан Николов.   

Запитан дали все пак е възможна връзка между Николов и бившия шеф в столичното парно Валентин Димитров кметът не отговори директно и даде съвет на прокуратурата да самосезира за квотния партиен принцип при раздаването на постове в общинските дружества.

“На тази основа трябва да се търси корупция във високите етажи на властта. Безспорно има сделки, които така са направени, че от тях лъха на корупция и сигурно има много виновни хора”, добави кметът.

По думите му прокуратурата създава публичност на разследването, защото “нищо друго добро не се случва в държавата” и веят проверката “като знаме”.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?