Бойко Борисов: Проблемни са държавите с нощен живот

Бойко Борисов: Проблемни са държавите с нощен живот

“Проблеми имат онези държави, които са свикнали да живеят на широко, да щракат с пръсти, да почиват дълго и вечер след 10 часа да излизат на нощен живот“. Така премиерът Бойко Борисов анализира в петък пред журналисти трудната икономическа ситуация в България.

"В Скандинавските държави имат много здрава дисциплина, самите те са дисциплинирани като население. Виждате, те нямат проблем с кризата“, коментира той.

"Аз искам да дисциплинирам хората и България да бъде средноевропейска държава, това в следващите години ще се случи”, заяви премиерът.

Той заяви още, че "не е толкова сложно да се управлява държавата".

"Трябва да бъдем честни и искрени с народа. Това е като в едно семейство, когато не работят и харчат безогледно и играят по казина, семейството е зле. В условия на криза другите държави взимат кредити, задлъжняват с милиарди евро, следващите поколения трябва да ги плащат, за да живеят родителите им добре. Ние това не искаме да се случи", каза Борисов.

Той обясни още, че естествено в условията на криза приходите спадат.

"Тя е елементарна тази сметка. След като пада ръстът на икономика, на потребление от хората, падат и приходите", каза още премиерът.

Споделяне

Още от България