Из стенограмата на правителственото заседание

Бойко Борисов: Разбихме монополите. Мирослав Найденов: Това е категорично

Бойко Борисов: Разбихме монополите. Мирослав Найденов: Това е категорично

Едно към едно от правителственото заседание тази седмица:

 

Мирослав Найденов: Вчера излезе статистика на ЕВРОСТАТ, според която България е с най-ниските цени на хранителни продукти във всички страни от Европейския съюз.

 

Бойко Борисов: Това е защото разбихме монополите.

 

Мирослав Найденов: Точно така.

 

Бойко Борисов: Които монополи те изграждаха през годините.

 

Мирослав Найденов: Това е също категорично.

 

Бойко Борисов: Защо като им казах да посочат кои са монополите в горивата, никой не иска да ги каже на глас?

 

Бойко Борисов: Разкрих ви тактиката

 

Бойко Борисов: Това им е работата. Ние отговаряме пред народа, а не пред тях. Разкрих ви тактиката, която вече прилагат – говорят лъжи, водейки се от поговорката "Една лъжа, повторена сто пъти, става истина". Лъжат, лъжат, лъжат и понеже са много – защото са малки, но много, и се чува от пет-шест места едно и също. Никой не иска да вникне в цифрите.

 

Видяхте в неделя това, което направих. Отивате, подписвате ги тези документи, тези данни и ги оставяте, примерно, в предаването, в което участвате, което и да е то, и казвате – ето, когато дойдат колегите от опозицията, нека си донесат своите данни, ние сме готови веднага да дойдем да си ги защитим. Това е положението. Защото Станишев какво казва – изядоха 5 милиарда от държавния резерв. Хубаво, но на публичната страница на БНБ като погледнеш се вижда колко пари има в резерва. Само че колко хора ще си направят труда да видят дали е казал истина или не. Затова като отидете там, както Дянков направи - носиш документите, извлеченията – заповядайте, пожелаваш им лек ден.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?