Бойко Борисов се оплака на Вивиан Рединг от "политическата репресия" у нас

Лидерът на ГЕРБ е запознал еврокомисаря по правосъдие с готвения импийчмънт срещу президента и новия закон за Сметната палата

Лидерът на ГЕРБ държи реч на конгреса на ЕНП в Дъблин

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е запознал зам.-председателя на Европейската комисия и еврокомисар по правосъдие, основни права и гражданство Вивиан Рединг с готвения импийчмънт срещу президента Росен Плевнелиев и новия закон за Сметната палата. Това е станало по време на срещата, в рамките на конгреса на Европейската Народна партия (ЕНП) в Дъблин, съобщи ГЕРБ.

"Политическата репресия в страната е тотална. Управляващите от БСП, ДПС и "Атака", и техните политически патерици, не се спират пред нищо и пред никой. Всеки, който си позволи да има позиция и да я отстоява пред българското общество, бива подложен на тотална медийна и политическа саморазправа. Такъв е и случаят с президента Росен Плевнелиев, който е обект на политическа атака от нови съмнителни политически субекти, които изпълняват поръчките на БСП, ДПС и "Атака", заявил Борисов пред Рединг.

Той е запознал еврокомисаря по правосъдие и със законодателните промени на БСП, ДПС и "Атака", чрез които българската Сметна палата ще бъде "политизирана и подчинена от управляващите".

"С тези промени БСП, ДПС и "Атака" си отмъщават на независимата Сметна палата, защото настоящият състав отказва да изпълни политическите поръчки на управляващите при извършването на одитите на различните министерства от времето на управлението на ГЕРБ. Понеже професионалистите в Сметната палата отказаха да бъдат употребени политически, сега върху независимия одитен орган се упражнява политическа репресия, а институцията ще загуби своята експертност и легитимността си пред българските граждани и Европа", обяснил Борисов на  Рединг.

Европейската комисия и лично аз следим внимателно всеки един процес, във всяка страна-членка на Европейския съюз, казала Рединг на Борисов.

Споделяне

Още от България