Бойко Борисов се похвали с изпълнени обещания в здравеопазването

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов наруши мълчанието си от последните седмици, за да обяви, че осигуряването на модерна техника за болницата във Варна ”Света Марина” е част от изпълнените обещания на партията му.

”Честитя на варненци първия в България циклотрон, който позволява раковите заболявания да бъдат откривани в най-ранен стадий. Тази болница е поредното доказателство, че от ГЕРБ изпълняваме приоритетите в здравеопазването, които обявихме”, заяви Бойко Борисов пред агенция ”Фокус”.

Борисов коментира, че  ивестициите са част от концепцията на правителството на ГЕРБ за борба с онкологичните заболявания, която е доразвита и в предизборната програма на ГЕРБ.

”Тази концепция я реализирахме в още 12 лечебни заведения в цялата страна. До края на месец юни всички тези болници ще имат нова високотехнологична апаратура за диагностика и лечение на онкологични заболявания. Днес Десислава Атанасова ме информира, че вече има издадено разрешение за строежа и на циклотрона в София. Неговото финансиране беше осигурено отново с помощта на правителството на ГЕРБ. С построяването му ГЕРБ ще изпълни още едно от обещанията си пред пациентите и повече хора ще могат да се изследват по-бързо“, заяви Бойко Борисов.

Той посочи още, че със ”заработването на циклотронния комплекс и инвестициите, направени от правителството на ГЕРБ през 2012 година на стойност 18 милиона лева, за изграждането на онкологичен център с два линейни ускорителя във Варна, и с едно от последните решения на нашите министри за осигуряването на още 5 милиона лева за закупуването на апарат за радиохирургия, болница ”Св. Марина“ се превръща в лидер на медицината и борбата с онкологичните заболявания в България".

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?