Бойко Борисов се прегърна с Юнкер и снима Меркел до Цветанов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се оказа единственият прегърнат от Жан Клод Юнкер и се изяви в ролята на фотограф на Ангела Меркел, която в нарушение на протокола е слязла от подиума и отишла при делегацията на ГЕРБ в залата, където се провежда конгресът на ЕНП.

Тези успехи станаха достояние на публиката благодарение на личните усилия на Борисов, който периодично информираше и качваше снимки на страницата си във Фейсбук, а коментарите му бяха далеч по-изчерпателни от тези на партийния пресцентър.

Германският канцлер Ангела Меркел наруши протокола на конгреса на Европейската Народна партия (ЕНП) в Дъблин и слезе от подиума, за да отиде при българската делегация на ГЕРБ, похвалиха се от пресцентъра на ГЕРБ в петък.

В съобщението се казва, че от цялата зала, германският канцлер седна единствено при делегацията на ГЕРБ и се снима с кметовете от партията. Меркел седна между двамата заместник-председатели на ГЕРБ Цветан Цветанов и Йорданка Фандъкова.

В краткия разговор германският канцлер даде висока оценка на работата на ГЕРБ в България и Европа, и подкрепи кметовете от партията на София, Бургас, Варна, Пловдив, Благоевград, Русе, Казанлък, Елин Пелин и Панагюрище. Меркел заяви, че твърдо подкрепя ГЕРБ на предстоящите евроизбори през май, съобщиха още от пресцентъра на партията.

Събитието бе заснето Бойко Борисов.

"Съжалявам, че първата ми проява в новото ми амплоа на фотограф не е толкова успешна (усмивчица)"., написа той във Фейсбук, хвалейки се с направените лично от него снимки. На тях се вижда как Меркел е седнала между зам.-председателите на ГЕРБ Цветан Цветанов и Йорданка Фандъкова.

Евродепутатът на ГЕРБ Андрей Ковачев на свой ред съобщава във Фейсбук, че именно той е поканил Меркел да седне при българската делегация.

"Поканих г-жа Меркел да седне при българската делегация и тя прие с удоволствие. Проведохме кратък разговор. Канцлерът е добре запозната със ситуацията в България. Поговорихме и с кметовете и тя сподели спомените си за престоя си в България. Особено хубави спомени има от Бургас. Митко Николов я покани отново да посети града", информира Андрей Ковачев.

Неговият постинг е споделен от Бойко Борисов. За самите снимки може да се каже, че фокусът им не е най-силната страна.

Малко по-късно пресцентърът на ГЕРБ разпрати новината, че лидерът на партията е станал "първият международен политик, който поздрави Жан-Клод Юнкер при избирането му за кандидат на ЕНП за председател на Европейската комисия".

Малко по-надолу в съобщението става ясно, Борисов всъщност го е поздравил за победата още преди самото гласуване.

"Още преди Юнкер да излезе на подиума, Борисов му пожела успех и да заеме председателското място на Европейската комисия. На път за подиума Юнкер наруши протокола, като се спря и се прегърна единствено с Бойко Борисов", гласи новината.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?