Бойко Борисов се радва, че го сравняват с "Боинг" – "най-добрата компания в света"

Бойко Борисов се радва, че го сравняват с "Боинг" – "най-добрата компания в света"

Попитан за оценката на председателя на Европейските либерали и демократи Греъм Утосън, който сравни Бойко Борисов с новия самолет на "Боинг" – моделът "Дриймлайнър", който имал прекрасна визия, но и много проблеми при експлоатацията, премиерът благодари за сравнението.

"Ще им оправят литиево-йонните батерии и отново ще бъдат най-добрите в света. Така че му благодаря за оценката. Както ГЕРБ, така и аз никога не съм считал, че съм безгрешен и когато имаме някакъв дефект, той веднага бива отстраняван, и "Боинг"-ът продължава да е най-добрата компания в света", коментира Бойко Борисов пред репортери в неделя.

През седмицата контролните органи на САЩ и след това на ЕС приземиха принудително най-новите самолети на "Боинг" – "Боинг 787 Дриймлайнър" поради технически проблеми с акумулаторите.

Шефът на евролибералите Греъм Утосън бе гост на Осмата национална конференция на ДПС в събота и стана пряк свидетел на сензационната сцена с нападение срещу лидера на партията Ахмед Доган, извършено от 25-годишен мъж с газов пистолет. Доган остана невредим, а и както твърдят разследващите, нападателят не е искал да го убива.

От името на Европейския парламент и от името на Либералния интернационал благодаря на Господ, че Ахмед Доган е в безопасност, каза от трибуната пред делегатите Греъм Уотсън. Ние стоим зад тази политическа партия, която гарантира правата и свободите в България. Господ да помага на България и ДПС, каза Уотсън, който освен това коментира, че при толкова проблеми с "Боинг", предпочитал "Еърбъс".

След него изказване направи и президентът на Либерален интернационал, член на Европейския парламент Ханс Ван Баален. "Ние сме шокирани от опита за убийство на вашия лидер”, каза той. "Наблюдаваме от известно време с все по-голямо притеснение нарушаването на върховенството на закона във вашата държава. Вярвам, че Европейският съюз ще трябва допълнително да се мобилизира, за да върне вашата държава в правия път", каза Ханс Ван Баален.

Той призова българската държава за бързо разкриване на причините за този опит за покушение.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?