Бойко Борисов се радва, че го сравняват с "Боинг" – "най-добрата компания в света"

Бойко Борисов се радва, че го сравняват с "Боинг" – "най-добрата компания в света"

Попитан за оценката на председателя на Европейските либерали и демократи Греъм Утосън, който сравни Бойко Борисов с новия самолет на "Боинг" – моделът "Дриймлайнър", който имал прекрасна визия, но и много проблеми при експлоатацията, премиерът благодари за сравнението.

"Ще им оправят литиево-йонните батерии и отново ще бъдат най-добрите в света. Така че му благодаря за оценката. Както ГЕРБ, така и аз никога не съм считал, че съм безгрешен и когато имаме някакъв дефект, той веднага бива отстраняван, и "Боинг"-ът продължава да е най-добрата компания в света", коментира Бойко Борисов пред репортери в неделя.

През седмицата контролните органи на САЩ и след това на ЕС приземиха принудително най-новите самолети на "Боинг" – "Боинг 787 Дриймлайнър" поради технически проблеми с акумулаторите.

Шефът на евролибералите Греъм Утосън бе гост на Осмата национална конференция на ДПС в събота и стана пряк свидетел на сензационната сцена с нападение срещу лидера на партията Ахмед Доган, извършено от 25-годишен мъж с газов пистолет. Доган остана невредим, а и както твърдят разследващите, нападателят не е искал да го убива.

От името на Европейския парламент и от името на Либералния интернационал благодаря на Господ, че Ахмед Доган е в безопасност, каза от трибуната пред делегатите Греъм Уотсън. Ние стоим зад тази политическа партия, която гарантира правата и свободите в България. Господ да помага на България и ДПС, каза Уотсън, който освен това коментира, че при толкова проблеми с "Боинг", предпочитал "Еърбъс".

След него изказване направи и президентът на Либерален интернационал, член на Европейския парламент Ханс Ван Баален. "Ние сме шокирани от опита за убийство на вашия лидер”, каза той. "Наблюдаваме от известно време с все по-голямо притеснение нарушаването на върховенството на закона във вашата държава. Вярвам, че Европейският съюз ще трябва допълнително да се мобилизира, за да върне вашата държава в правия път", каза Ханс Ван Баален.

Той призова българската държава за бързо разкриване на причините за този опит за покушение.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?