Бойко Борисов се срещна с помощник-държавния секретар на САЩ

Неформалният лидер ГЕРБ и кмет на София Бойко Борисов и председателят на партията Цветан Цветанов се срещнаха в петък във Вашингтон с помощник-държавния секретар на САЩ Даниъл Фрийд, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ

В разговора, продължил повече от час, двамата лидери на ГЕРБ са запознали Фрийд с първото място на ГЕРБ на изборите за евродепутати. Той от своя страна ги поздравил за “достойно извоюваното” място и декларирал подкрепа към партията за “модерната ѝ политическа линия”, пише в съобщението. 

Борисов пристигна на работно посещение в САЩ преди два дни. То последва втора публикация американския журналист Джеф Стайн в авторитетното американско издание “Конгрешънъл куотърли”, посветена на Борисов. В нея се твърдеше, че СИБанк, която е ръководена от негова приятелката Цветелина Бориславова, е станала мишена на Северна Корея за операции за пране на фалшиви пари.

Преди това Стайн бе написал, че Бойко Борисов е близък съратник на известни гангстери и е свързан с около 30 неразкрити убийства в страната си. Той се позовава на поверителен анализ за оценка на риска в България, поръчан от частна банка.

Лидерът на ГЕРБ и председателят на партията са уверили Фрийд, че ще работят за утвърждаването на евроатлантическата политика на страната. В края на срещата Даниъл Фрийд е подчертал, че успехът на България се дължал на силните ѝ институции.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?