Бойко Борисов се учил от "Тримата мускетари" и индиански романи

Столичният кмет Бойко Борисов се затрудни да каже коя е книгата, която е променила живота му по време на среща с деца при откриването на Клуб на писателя в сградата на Столичната библиотека. Той обаче препоръча на децата във времето на Интернет и на високите технологии да намират време и за четене на книги.

"Трудно ми е да посоча книга, която е променила живота ми, но си спомням, че на вашите години ми бяха интересни книгите за индианци и мускетари, например "Тримата мускетари" учи какво е сила, чест, политически интриги. В книгите на Карл Май и Майн Рид развиваш чувството за справедливост - винаги бяхме на страната на индианците", разказа Борисов.

"Със сигурност не съм чел "Хари Потър", но ви препоръчвам да прочетете стихотворенията на Димитър Василев, по някои от които са направени и песни на "Диана Експрес", обърна се към децата Борисов.

Столичната библиотека, дирекция "Култура" към Столична община и Българският детски портал "Аз – детето" организираха национална анкета сред деца и юноши. Те трябваше да определят личности от различни сфери на обществения живот, които да споделят с тях коя е книгата, променила живота им.

Сред останалите номинирани са Димитър Бербатов, Валери Петров, Ивет Лалова, Иван и Андрей, Нети, Лили Игнатова, Стефан Вълдобрев, Любо Нейков, Елена Йончева и Белослава.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?