Бойко Борисов ще играе тенис с Николай Гигов

Премиерът Бойко Борисов ще изиграе демонстративен мач в рамките на провеждащия се в София турнир за непрофесионалисти "Купата на групата”, съобщиха от правителствената информационна служба в петък.

Съперници на министър-председателя и Бисер Димитров в турнира по двойки ще бъдат спортният журналист Сашо Диков и бизнесменът Николай Гигов.

Гигов е намесен в една от спорните, според Бойко Борисов, сделки на военното министерство – с френската компания "Юрокоптер" за закупуването на 18 хеликоптера на обща стойност 383 милиона евро. Съперникът на премиера на тенис игрището Гигов бе консултант на "Юрокоптер".

“300 млн. лева даваме за хеликоптери, тъй като знаете, че договорът така беше направен, че гаранцията те са я смукнали автоматично и в момента или трябва да загубиш дадените пари, или трябва да доплащат. Защото има произведени хеликоптери, самолети. 300 млн. лева даваме, за да може да ги ползваме по време на парада. Кого ще нападаме с тези хеликоптери, че така сме се въоръжили с хеликоптери? Аз мисля, че вие сте писали и знаете за кого са правени тези сделки“, заяви Борисов преди дни.

Очаква се при актуализацията на бюджета да бъдат отделени средства за покриването на част от плащанията по този договор. Идеята е България да получи общо 15 хеликоптера – 12 "Кугър" за ВВС и 3 "Пантер" за ВМС и да се откаже от останалите.

Споделяне

Още от България