Бойко Борисов ще намалява цигарите

Откакто е министър-председател Бойко Борисов е увеличил цигарите, но сега с поскъпването им ще ги намалява.

"Цяла Европа не пуши, и в Америка не пушат. И тук ще намалим цигарите", каза Борисов в петък в подкрепа на предложеното от своя заместник и финансов министър Симеон Дянков повишаване на акциза за тютюневите изделия, което ще влезе в бюджет 2010.

Преди това премиерът откри четири нови спортни площадки в столичния район "Триадица" и пожела на присъстващите деца да играят футбол на тях, за да не се случва така, както "ни биха снощи".

Той е възложил на администрацията, в лицето на временно изпълняващия длъжността кмет на Столичната община Минко Герджиков, да се мисли за решаването на проблема с охраната и стопанисването на площадките. Премиерът разговарял с Герджиков по време на откриването и за идеята си старата топлоцентрала на НДК да бъде дадена за стопанисване на общината, която да я превърне в детска градина. Решението щял да вземе Министерският съвет още следващата седмица.

Запитан дали ще спази обещанието си за връщане на половината от събрания от софиянци данък общ доход в бюджета на столицата, Борисов отговори, че досега не се е случвало да не изпълнява обещания към софиянци.

Споделяне

Още по темата

Още от България