Бойко Борисов ще съди Йордан Цонев, който го нарече "мутра"

Депутатът от ДПС Йордан Цонев не се притеснява да нарече Бойко Борисов "мутра". Сн. БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се закани да съди депутата от ДПС Йордан Цонев, който го нарече "мутра".

"Взех стенограмата от Народното събрание днес и утре завеждам дела срещу клеветниците. Това е единственият начин да се отговори на тези хора и човек да защити името си. Парите от спечелените дела ще даря на нуждаещи се хора", написа Бойко Борисов в личната си страница във Фейсбук няколко часа след парламентарната изява на Йордан Цонев в четвъртък.

Депутатът от ДПС и шеф на бюджетната комисия взе думата след забележителния дебат в Народното събрание, предшествал решението на управляващите да направят анкетна комисия за проверка и установяване на всички случаи на грубо партизирано кадруване в държавната администрация и други държавни структури.

"Първо трябва да изгоним Бойко Борисов от държавата, защото той е мутра. Вие говорите за едно момче, което няколко месеца е продавало застраховки за СИК (депутата от БСП Иван Иванов - б.р.), основателят на СИК е Бойко Борисов. Той е мутра. Казвам го от тази трибуна и изобщо не се притеснявам", каза Йордан Цонев по адрес на лидера на ГЕРБ.

"Един физкултурник управлява 4 години държавата и службите за сигурност”, продължи Цонев.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който се припозна в думите му за физкултурника, отговори, че личните нападки при дебата са надминали всякакви граници на толерантност и уважение.

Всичко започна, когато Вежди Рашидов от ГЕРБ напомни на управляващите, че студентите протестират. "Наистина ли не знаете какво искат децата - нов морал. Знаете ли какво значи, да ви го преведа - децата вече искат да останат в България образованите, а мутрите, тиквите и крадците да ходят на Терминал 2", каза бившият министър на културата.

"Когато говорите, че трябва да изгоним мутрите от България, първо трябва да изчистим вашия председател. Нека започнем да чистим мутрите", призова Йордан Цонев. Антон Кутев от БСП пък прикани Рашидов да не говори за нов морал, защото именно по негово време като министър Бойко Борисов е бил на крачка от това да стане почетен член на Съюза на българските художници.

Лидерът на ДПС Лютви Местан посочи: "Историята на българския преход е белязана от метли, кадрови метли, изредиха се различни цветове на метлите". Само с идването на Сакскобугготски на власт страната ни, по думите му, не изживяла поредната метла - този път жълта на цвят.

Споделяне

Още по темата

Още от България