Бойко Борисов склони да спори с конкуренцията

Десет дни след първия опит за публичен дебат в кампанията за кметския пост в София, Бойко Борисов обяви в специално съобщение до медиите, че ще се изправи пред своите основни конкуренти Мартин Заимов (СДС и ДСБ) и Бриго Аспарухов (БСП). Двамата му конкуренти обаче ще имат само една възможност да премерят сили с него.

"Предвид натоварената програма на всички кандидати, свързана и с пътувания в страната, считам, че с двата дебата ще отговорим на интереса на гражданите и медиите", казва Борисов.

На 25 септември вестник “24 часа” и “Дарик” радио пробваха да съберат на едно място всички кандидати за място на “Московска” 33, но Борисов, Аспарухов и номинираната от НДСВ Антония Първанов не се появиха.

През последните три дни между лидера на ГЕРБ и Заимов кипи дебат на тема “парите на София”, но той се осъществи само през съобщенията, с които щабовете на двамата заливаха медиите. След това издигнатият от ДСБ и СДС бивш шеф на валутния борд на два пъти призова Бойко Борисов на пряк дебат.

В сряда от щаба на настоящия кмет дойде положителен отговор. Той не пропусна да се заяде със Заимов като обяви, че още във вторник е приел неговата покана за “телевизионен дебат”. Съобщението гласи, че дебатът с кандидата на СДС и ДСБ ще се състои на 10 октомври в 8.00 ч. в студиото на "НТВ".

“Това е много добре известно, както на него, така и на хората в щаба му. Всичко е уточнено между трите страни. Разбирам игрите, които г-н Заимов и щабът му се опитват да играят, но за първи и последен път отговарям на подобни медийни трикове”, посочва Борисов в съобщението на ГЕРБ.

В същото време от щаба на Заимов не показаха признаци да са съгласни на подобен дебат. Тяхното предложение е за спор на неутрална територия като се покани за водещ журналист с опит в сферата на финансите, експерт от неправителствена организация или човек с висока обществена репутация. Целта е да се постигне равнопоставеност в дебата на двамата политически съперници.

В съобщението на Борисов се казва, че е приета предложената от Бригадир Аспарухов дата за диспут между двамата - 18 октомври. Двамата ще се срещнат в БТВ.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?