Бойко Борисов: Скоро ще приемем стратегията за съдебна реформа

Аз съм убеден, че Народното събрание и ние (Министерският съвет) в най-скоро време ще приемем стратегията по съдебната реформа, каза в петък премиерът Бойко Борисов след срещата си със заместник-председателя на Европейската комисия и еврокомисар по бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева.

"Неслучайно оставихме министърът на правосъдието от предишното правителство, който изгради една добра стратегия за съдебната система”, посочи Борисов.

Според него приемствеността е похвална и тя ще доведе до отпадането на мониторинговия механизъм, ако България покаже стабилност.

"Преди година и половина искахме да ни откъснат от Румъния, защото те ни пречеха с Шенген, те ни пречеха с огромните си дефицити, а България беше за пример. От 1.2% дефицит, България сега е на 3.7% дефицит. Експериментът "Орешарски” струва 9 млрд. лв. на държавата и това са фактите и в бюджета го показваме ясно и точно разписано. Надявам се повече експерименти да не правим, а да стабилизираме държавата”, посочи Борисов.

Проблемът на Румъния преди две години не беше бюджетния дефицит. В Румъния тогава имаше тежка криза в отношенията между президента и Конституционния съд.

След срещата с Кристалина Георгиева премиерът коментира отново и темата с заместник-министъра на отбраната Орхан Исмаилов.

"Що се касае до г-н Орхан Исмаилов, аз съм го назначил. Оттам нататък да бъдат любезни Реформаторите и Патриотите да се разберат", каза Борисов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?