Бойко Борисов: Цветанов ми беше семейството и сега ми липсва

Бойко Борисов и Цветан Цветанов, сн. БГНЕС, архив

"Разделих се с най-близкия си сътрудник, семейство нямам за съжаление, (Цветан) Цветанов ми беше семейството и сега ми липсва", каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел.

Освен това дълбоко лично признание, той отдели внимание и на лидера на БСП Корнелия Нинова.

"Преди няколко дни тя каза, че аз не съм успял, и ГЕРБ, да ѝ вземе оставката - оставка, която тя подписа сама и връчи сама. Какво общо имам с нейната оставка", попита премиерът, който по-рано се пошегува, че "на "Позитано" 20 даже и оставка не могат да подадат".

По въпроса с партийните субсидии той отбеляза, че не разбира защо разговорът продължава.

"Не мога да разбера защо продължават дискусиите. Вече почва да ми се вижда нахално. Преди две години цялата предизборна кампания на президента Румен Радев мина на фона на субсидиите и референдума за един лев на глас. Тогава поех ангажимент и веднага след изборите го внесохме в парламента, другите партии не го подкрепиха. Преди 5-6 месеца поех ангажимент да го внеса пак. Тогава президентът Радев отказа участие (в телевизионно предаване), за да не поема такъв ангажимент. Тогава от сутрин до вечер имаше бой по ГЕРБ, че не се приема", посочи Борисов.

Той коментира, че въвеждането на субсидия от един лев е поискано от мнозинството на референдум. Премиерът добави, че сега се дава възможност прозрачно партиите да получават дарения и да съобщават кои са дарителите.

"Проверяват Сметна палата, служби, пред очите на хората става, сто процента прозрачно. Г-жа (Корнелия) Нинова каза бизнесмените от БСП да затворят портфейлите си - това е цитат. Ето сега могат да ги оставят отворени и да си ги узаконят. Цитирам, не нападам", допълни Борисов.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?