Бойко Борисов: Усещам пулса – на следващите избори ще ги бием много

Сн. БГНЕС

Обещавам ви, защото усещам пулса - на следващите избори ще ги бием с много. И ще ги боли много, каза в събота лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на срещата си младежката структура на партията в Сандански.

Според него покрай скандалите с ”Атака” управляващите си осигуряват нови две ”патерици”, с които да управляват, ако партията на Волен Сидеров не влезе в парламента – това са партия ПОМАК и ”България без цензура” на Николай Бареков.

”Проблемът с Волен не е заради ВЕИ-тата, а това, че Европа тотално не го иска. За БСП и ДПС той е тежест. Затова се помпа толкова "цензурата" и партия ПОМАК. Те вече правят сметка Доган как да управлява  в следващия парламент, както го прави сега. Мислите ли, че нещо се решава от Местан, освен да говори гладко в парламента? Всичко се решава от Доган", каза Бойко Борисов на младежите от ГЕРБ.

"Цветанов го скъсаха, а Бисеров изчезна от медиите - вторият човек в ДПС, зам-председател на парламента, участвал в създаването на толкова много закони, и все едно го е нямало. Хиляда пъти са ме питали какво ще правя с Цветанов, а колко пъти отидоха да попитат Доган знае ли какво е правил Бисеров. Знаел ли е какво прави Бисеров, според вас?", попита риторично лидерът на ГЕРБ.

Той прогнозира още, че Пламен Орешарски ще бъде пожертван от управляващата коалиция.

"Дълговете, които трупа това правителство, ще доведат България до криза в началото на 2015 г. Орешарски не е никакъв експерт. Пропагандата на БСП и ДПС го изкара такъв. Местан и Доган ще изхвърлят Орешарски като един парцал и тогава ще кажат, че БСП и ДПС нямат нищо общо с катастрофата. Ще кажат, че са се доверили на един експерт, но се е оказало, че не е експерт", прогнозира още Борисов.

Той коментира и поведението на българските власти по повод предупреждението на Европейската комисия, че проекта "Южен поток" трябва да е отворен и за други доставчици, освен Русия.

"Буквално онзи ден еврокомисярят хвана за ухото Орешарски и го изхвърли от масата за преговорите, като му каза, че Брюксел ще преговаря вместо нас за "Южен поток". Това е дипломатичният език на ЕК, но на български това означава "Марш от тук, некадърнико!". Няма по-ясен начин ЕК да каже, че това правителство е некадърно", обясни Борисов.

Колапс за България през 2015 г.

В петък вечерта пред БНТ той предрече, че ако правителството не падне, през 2015 година ще е колапсът на България. ”Те замразиха и пенсионната реформа. Искам да предупредя българите, че ако това правителство не падне, през 2015 година ще е фатална за България", каза бившият премиер.

Той посвети значително време да анализира намаляването на кредитния рейтинг на България от рейтинговата агенция ”Стандард енд Пуърс” и очерта своята плашеща картина за бъдещето на България, ако не се проведат предсрочни избори .

”За съжаление противопоставянето е огромно. Не случайно и кредитният рейтинг се понижава”, допълни Борисов.

На въпрос как вижда бъдещето при условие, че иска предсрочни избори, а Реформаторският блок не искат да работят с ГЕРБ, Борисов обясни, че "в любовта винаги е така – първо се бият, после се обичат. Ще ни заобичат. Убеден съм, че рано или късно с тях ще намерим общ език, нямаме друг шанс". Според него няма друг начин БСП и ДПС да бъдат свалени от власт.

Въпреки това той отново каза, че за него Ахмед Доган е най-добрият политик за последните 20 години, защото вижда поне 2 хода напред.

"Това, че ние водим толкова тежка битка с ДПС, не може да ме накара да си изкълча езика. Ахмед Доган е най-добрият политик. Той е печелил всички мачове, без този при управлението на ГЕРБ", каза Борисов.

За обвиненията, че е участвал в офшорки, лидерът на ГЕРБ каза, че е имал собственост от 1/4 в офшорка, която е напуснал през 1996 година. ”Това е само една четвъртинка, която отдавна е закрита, а защо не питате Волен Сидеров за неговите сметки в офшорките", каза Борисов.

 В коментар за преговорите на правителството с американската компания "Уестингхаус" за строеж на 7-и блок на АЕЦ ”Козлодуй”, Борисов каза, че тази компания е ”добре дошли в България”. В същото време той отново критикува правителството за схемата, която прилага.

"Тук се повтарят всички модели, които предишната и сегашната тройна коалиции правеха. ”Белене” започна, в един момент процедурата се прекрати, продаде се реакторът, събориха всичко и започнаха нов конкурс, който спечели отново руската страна. Вчера Орешарски каза, че американската страна няма да ангажира бюджетни средства" , каза Борисов. Той допълни, че "както лъгаха за Белене, където парите даде НЕК, така ще излъжат и сега".

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?