Бойко Борисов в Габрово: Единствено ГЕРБ ще довърши АМ "Хемус" и тунела под Шипка

Бойко Борисов в Габрово: Единствено ГЕРБ ще довърши АМ "Хемус" и тунела под Шипка

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, водачът на листата на ГЕРБ-Габрово и бивш вицепремиер Томислав Дончев, министърът на финансите в кабинета "Борисов" Владислав Горанов и кметът на Габрово Таня Христова направиха оглед на напредъка на строителството по проект "Обходен път на Габрово с тунел под връх Шипка". Проектът е над 100-годишен, но реализацията му стана факт, благодарение на двете правителства на Бойко Борисов.

Бойко Борисов бе категоричен, че АМ "Хемус" и тунелът под Шипка са приоритетни проекти, които ще бъдат достроени в следващ мандат на ГЕРБ. "Ще видите разликата – след 3-4 години Северна България ще изглежда по напълно различен начин. Това ще доведе повече инвестиции в региона", обясни той. Борисов даде пример с двете големи фирми в Габрово и Севлиево, които посети по-рано през деня. "Всички предприятия в региона искат да се разширяват, да създават повече работни места. Те произвеждат продукция за износ и транспортът е основно перо в разходите им", посочи председателят на ГЕРБ.

Борисов изрази задоволството си от напредъка по проекта. "Тук беше празно миналата година, а сега му се вижда края. Оптимист съм за изпълнението на проекта – вече не могат да го спрат. Ако след 26-ти март ГЕРБ сформира правителство, ние гарантираме, че ще го завършим. До две години ще извадим тежкия трафик от града и той ще минава по този обходен път", изтъкна лидерът на ГЕРБ. Бойко Борисов заяви, че скептиците ще се окажат прави за провала на изпълнението на проекта, ако българските граждани направят грешен избор в неделя. "Хората трябва да гласуват разумно и да решат какъв модел на държавно управление искат. Ако изберат друга партия, аз съм сигурен, че няма да има нито АМ "Хемус", нито тунел под Шипка. Ако е могло с празни приказки да се направи нещо, досега да е било свършено. Ако беше лесно, щяха да са направили АМ "Хемус" не само до Правец", коментира той.

По думите му, новите отсечки са от голяма необходимост за здравето и спокойствието на габровци. "Това са стратегически проекти, които ще увеличат инвестициите в региона в пъти. Постигнахме 3, 6% икономически растеж и можем да подобрим постигнатите резултати в следващ управленски мандат. Така се вдигат доходи и пенсии. Всичко останало са обещания, които ще счупят държавата", каза още Борисов.

Томислав Дончев коментира, че ГЕРБ има приоритети и конкретни цели за развитието на региона на Габрово и на цялата страна. "Най-важното е Габрово да се отвори към света. Важна е връзката със София и Варна, която ще създаде АМ "Хемус", каза водачът на листата на ГЕРБ. Дончев изтъкна и важността на инвестицията в професионалното образование, което е приоритет в следващ управленски мандат на ГЕРБ.

*Предизборна кампания 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2017

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?