Бойко Борисов в Русе: ГЕРБ не желае подкрепата на ДОСТ

Бойко Борисов в Русе:  ГЕРБ не желае подкрепата на ДОСТ

Партия ДОСТ не е партньор на ГЕРБ. Не желаем подкрепата на ДОСТ, въпреки че се опитват да ни го вменят. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред жители на Русе. Според Борисов ДОСТ са подкрепили номинацията на ГЕРБ за президентските избори, за да си преброят гласовете, както са направили и ДПС с Орешарски. “Българските мюсюлмани са наши съотечественици и приятели, те имат своето място в партията ни. Ние защитаваме техните интереси – Цвета Караянчева е по-твърда от ДПС в отстояването на интересите на Кърджали. Затова съм сигурен, че над 100 000 български мюсюлмани ще гласуват за ГЕРБ”, подчерта той.

“В 44-тото Народно събрание Парламентарната група на ГЕРБ е задължена да се бори за това следващите избори да са мажоритарни – това е волята на народа и ние ще работим за това. ГЕРБ е истинска народна партия”, заяви още Борисов. Той подчерта, че в следващ управленски мандат ГЕРБ ще запази 10% данък, който е най-ниският в Европа, защото той гарантира висока събираемост и приходи в бюджета. Борисов посочи, че ръководеното от него правителство е оставилo държавата с най-добрите параметри от години насам. “Преди две години заварихме 34% контрабанда на цигари, сега е 7%. Постигнахме рекорден икономически растеж и ниска безработица”, каза той.

Лидерът на ГЕРБ представи приоритетите на партията в следващ управленски манда като подчерта, че те са напълно реално изпълними. “Ще увеличим двойно заплатите на учителите – това са 350 милиона на година. Само за месец януари оставихме в държавния бюджет излишък от 860 милиона лева – това са заплатите на учителите за две години напред. Ще осигурим и заплащане на бабите, които гледат внучетата си. Ще подкрепим над 145 000 семейства с репродуктивни проблеми като финансираме до 100% инвитро процедурите”, обясни Бойко Борисов. Бившият премиер допълни, че инвестициите в изграждане на инфраструктура ще бъдат продължени, защото това привлича инвестиции и създава работни места. Като приоритетни инфраструктурни проекти за региона той псоочи АМ “Хемус” и пътя Велико Търново-Бяла.

Борисов бе категоричен, че когато БСП дойдат на власт в държавата настъпва криза. “Те не могат да управляват. “Новото лице” Румен Гечев фалира банките през 1997 г. При Орешарски фалира КТБ. По време на втория кабинет на ГЕРБ всички банки преминаха успешно стрес-тестовете. Щели да дават безлихвени кредити със закон – на един човек ако му дадеш безлихвен кредит, на другия трябва да му вдигнеш лихвата двойно. При БСП всички са равни – еднакво гладни и бедни”, коментира председателят на ГЕРБ. Бойко Борисов бе категоричен, че няма по-подготвен екип от този на ГЕРБ да управлява държавата. “Като знам колко могат конкурентите ни знам, че сме длъжни да направим правителство. Когато има буря най-опитният се качва да кара колата, нямаме време за експерименти”, заяви той.

Бойко Борисов изрази притеснението си относно случващото се между Турция и Европа и обясни, че когато той е бил премиер е поддържал добри отношения както с Анкара, така и с Брюксел. “Успяхме да направим така, че България има на практика нула бежански натиск. Не става само с тропане по масата, трябва дипломация и твърдост”, каза той. Според лидера на ГЕРБ Корнелия Нинова продължава да лъже хората, че ще налага вето на санкциите срещу Русия. “Само преди три дни България даде съгласие да бъдат удължени санкциите срещу Русия в присъствието на президента Румен Радев. Същото направиха със СЕТА. Всички участници в Европейския съвет приветстваха спораузумението, включително Радев – “приветствам” означава ли тропане по масата или вето? И Станишев се обърка в гласуването за СЕТА. Можеха да наложат вето на СЕТА, на санкциите срещу Русия и на споразумението ни с НАТО. Но не го направиха”, подчерта Борисов. Той съобщи, че евродепутатите на БСП са гласували против това страната ни да получава субсидии за добива на въглища, което ще доведе до увеличение на цената на тока. Лидерът на ГЕРБ заяви, че вероятно БСП отново ще излъжат, че са се объркали в гласуването. “Поел съм ангажимент пред синдикалните и работодателските организации, че няма да се допусне минната промишленост да загине. Маришкият басейн е важен за нас. Вложили сме много пари там и животът му трябва да се удължи с още поне 20 години”, заяви още Бойко Борисов.

Финансовият министър в кабинета “Борисов” Владислав Горанов определи като разочароващо коалиционното управление, което бе сформирано с мандата на ГЕРБ. “Подведохме се, мислейки, че нашите коалиционни партньори ще се отнесат със същата отговорност към управлението, с каквато се отнася ГЕРБ. Но това не се случи и сега ние носим негативите от политиките, водени в здравеопазването, образованието и отбраната. Гарантираме, че в следващ управленски мандат на ГЕРБ ръководството на здравеопазването и образованието няма да бъде оставено на по-малките ни коалиционни партньори, защото те доказаха, че не могат да носят отговорност за толкова важни сектори в държавата”, заяви Горанов. Той бе категоричен, че след всяко управление на БСП настъпва катастрофа в България и се аргументира с редица примери. “Опонентите ни Ви предлагат да бръкнат по-дълбоко във Вашите джобове. БСП предлагат увеличение на данъците за образованите и работещите български граждани”, каза Владислав Горанов.

Водачът на листата на ГЕРБ-Русе Пламен Нунев обясни, че Русе е променен град, благодарение на милионите инвестиции, отпуснати от правителството на Бойко Борисов и ГЕРБ. Той определи изборите на 26-ти март като битка за бъдещето на България. “Върнахме духа и облика на Дунавската столица. Русе и областта са моторът на русенския регион. Трябва да се противопоставим на популизма и фалшивите решения с номер 11 в бюлетината”, призова русенци Нунев.

Според кмета на Русе Пламен Стоилов единствената партия, дала реални решения за просперитета на страната в последните 27 години преход, е ГЕРБ. Той даде пример със скоростното развитие на Русе. “Успяхме да инвестираме над 200 милиона лева, да реализираме крупни проекти, които тотално промениха визията на града. Всичко, което се случи в Русе, стана благодарение на двете правителства на ГЕРБ и Бойко Борисов. Трябва да гласуваме с мисъл за бъдещето на нашите деца”, заяви Стоилов. По думите му, ако след изборите страната има държавно управление, различно от това на ГЕРБ, развитието на всички населени места в България ще спре.

*Предизборна кампания 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление

Споделяне

Още от Избори 2017

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?