Бойко Борисов във Фейсбук: БСП, ДПС и "Атака" гонят всички кадърни от държавата

Бойко Борисов

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов демонстрира активно присъствие в социалната мрежа Фейсбук, след като в понеделник обяви, че вече има свой истински профил там.

Във вторник Борисов коментира масовите уволнения в ръководствата на държавните структури, които е предприело правителството по искане на управляващата коалиция.

"Очевидно БСП, ДПС и "Атака" няма да спрат с политическите уволнения, докато не изгонят всички кадърни и способни хора от държавата", пише Борисов.

"Политическата наглост на Тройната коалиция стигна дотам, че да уволнят даже шефовете на Българската агенция за инвестиции Борислав Стефанов и на Държавна дирекция "Архиви“ Мартин Иванов. Млади хора, изключително образовани. Единият има бакалавърска степен по бизнес администрация от Американския университет в България, завършил е магистратура по Международен мениджмънт в Regents Business School, Лондон, и МВА в Harvard Business School, Бостън", пише още Борисов.

"А другият е магистър по право и доктор по история, работил като доцент в БАН и специализирал в Кеймбридж, Единбург и Националния университет на Ирландия. Защо трябваше да бъдат уволнени? Явно образованието и възможностите им не съвпадат с изискванията на новите управляващи. Политическата метла продължава. Ще нанесат непоправими щети, после ще ни трябват години, за да се възстанови работата на институциите", споделя в мрежата бившият премиер.

Споделяне

Още по темата

Още от България