Бойко Борисов във Фейсбук: В прекрасна форма съм, нямам намерение да се оттеглям

Предложенията за решения на конгреса на ГЕРБ ще дойдат лично от мен, заявява бившият премиер

Бойко Борисов

Тези, които се втурнаха да коментират, че се оттеглям, да не бързат да се радват. Това е написал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във Фейсбук в петък.

"Искрено се забавлявам последните няколко дни. От едно мое изказване, че годината е празна и че чисто човешки съм се уморил и имам нужда да си почина, анализаторите, които обслужват политически интереси, се втурнаха да коментират, че се оттеглям. Виждам колко много ги е страх политическите ми опоненти, но ще им кажа да не бързат да се радват. Аз си починах много добре около празниците, изпратих една година трудна за мен и в здравословен план, но вече се чувствам страхотно, в прекрасна форма съм", пише още Борисов в социалната мрежа.

"Искам на всички тези анализатори, които се упражняват по проекта на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, зам.-председатели и дори по моето оттегляне, да им кажа, че дълбоко не са познали, дълбоко грешат. Този път предложенията и решенията ще дойдат лично от мен, носейки цялата отговорност за партията, никой друг освен мен не е запознат с тези планове, за да се правят подобни анализи", продължава лидерът на ГЕРБ.

"Най-бързият начин някой да се провали в ГЕРБ и да не бъде издигнат, е като почне да се саморекламира в медиите. Напълно съм наясно, че партията трябва да бъде отворена не само за нови и успели хора, но и за доказали се и лоялни членове, които са работили добре и са натрупали опит", пише още Борисов.

"Новата Изпълнителна комисия ще бъде много добра сплав между проверени партийни дейци, допринесли за десет поредни победи на ГЕРБ на избори срещу БСП, ДПС и "Атака", и нови, заслужили доверието на партията и обществото хора. Само заради хората, които се интересуват от истината, ще кажа, че нито едно име не е обсъждано между мен и когото и да е било в партията или пък “запознати”.

"Всичко, написно по въпроса, е груба спекулация. С това е видно, че никой освен ГЕРБ не може да се противопостави на грозната коалиция – БСП, ДПС и "Атака" и техните новосформиращи се патерици", заявява бившият премиер.

В неделя пред агенция "Фокус" Борисов заяви: "Всеки има своя зенит. Няма вечни хора или вечни имена. Все пак аз съм близо 15 години непрекъснато в устата на хората. Това ме и уморява, и в края на краищата...това си е голямо напрежение". Тези думи дадоха основание да се появят коментари, че е възможно на конгреса на партията Борисов да се оттегли и да заеме поста почетен председател на партията.

Споделяне

Още по темата

Още от България