Бойко Борисов във военноморски рейд (видео и снимки)

Премиерът: Ще купим и кораби, няма къде да отидем

Бойко Борисов в катера, сн. Фейсбук-Борисов

Докато парламентът обсъждаше ратификацията на сделката със САЩ за изтребителите F-16, премиерът Бойко Борисов демонстрира, че е съпричастен и с проблемите на военната флота.

Той се появи зрелищно на военното учение "Бриз 2019" в Черно море - стигна до фрегатата "Верни" в бързоходен моторен катер, а след това бе качен на борда със специален кран.

Морското приключение на Борисов бе подробно документирано в профила му във Фейсбук, където бяха качени много снимки и видео клипове.

На един от кадрите остава впечатлението, че Борисов сам управлява катера и помахва небрежно, което връща спомените от предизборните му обиколки с шофираната от него джипка.

"Добре е, че икономиката тегли напред, има приходи в бюджета и можем да отделяме повече средства за доходи, за модерна техника", коментира Борисов, докато се носеше по вълните на Черно море.

В националното военноморско учение "Бриз 2019“ участват 11 държави с 26 бойни и спомагателни кораби и катери, 5 самолета, 5 вертолета и 2018 военнослужещи.

Премиерът изрази надежда в следващите три - четири месеца да завършат поръчките за корабите, но уточни, че и за поддръжката им трябват доста пари. 
 
"5 милиарда им трябват на Военноморските сили, за да са доволни. Много години са загубени и не е правено нищо...Ще купим и кораби, няма къде да отидем", каза той. 
 
Проектът за два нови патрулни кораби ще струва около 1 млрд. лева. МО вече получи оферти от три компании и би трябвало да ги е оценило, но няма публична информация.
 

Споделяне

Още от България