Бойко Борисов за "Суджук-гейт": Аз суджук не ям, имам високо кръвно

"Магистрала "Тракия" е заприличала на "Цариградско шосе"

"Аз суджук не ям, имам високо кръвно, близките ми го знаят това". Така премиерът Бойко Борисов коментира случая с вече бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов.

Мартинов беше обвинен в изнудване на бизнесмен от Добрич, върху който оказвал натиск от името на премиера и месарят бил принуден да даде на депутата 4 тона суджук. Бизнесменът разказа и как бизнесът му е бил съсипан от хора свързани с бившия вече местен лидер на ГЕРБ.

Срам ме е от такива депутати като Живко Мартинов, но аз самият съм разпоредил разследването срещу него и той веднага беше изгонен и от парламента, и от партията, каза премиерът.

Когато разбрах, на мига сме направили оперативните следствени действия с ДАНС, доказали сме престъплението и сме го дали на прокурора, допълни той.

По думите му точно такива съпротивителни сили трябва да имат държавата и институциите без значение от коя партия е народният представител.

Според Борисов ГЕРБ е пример в това отношение - от Искра Фидосова до Живко Мартинов всички, които влизат в нерегламентирани контакти, напускат партията и парламента, но БСП не предприема нищо спрямо своя депутат, който е купувал гласове в Пловдивско за парламентарните избори.

"Това чудовищно престъпление – купуване на гласове как го обясниха от БСП, след като ме питате мен? Техният депутат (Манол Генов – бел. ред.), доказан, купил гласовете и за президентските, и за парламентарните избори в Пловдивско, стои в парламента. Да, срам ме е от такива депутати като моя (Живко Мартинов – бел. ред.), но на мига партията го изрита отвсякъде. Питам - БСП и този депутат, който стои в парламента, питахте ли ги за чудовищното престъпление - купуване на гласове", обърна се Борисов към журналистите в Ямбол, където откри логистичен център на веригата "Лидл" край село Кабиле.

Попитан дали съществува списък с фирми, от които се събират пари за ГЕРБ, премиерът отвърна, че ако бъдат подадени достоверни сигнали от такива пострадали фирми и бизнесмени, "ще бъдат изчистени всички до един, ако има такива".

Магистрала "Тракия" като "Цариградско шосе"

"От Пазарджик до Ямбол автомагистрала "Тракия" е заприличала на "Цариградско шосе". От двете страни има заводи, центрове, все едно караш в населено място, а от Пловдив до Ямбол вече са изградени 20 бензиностанции", отвори Борисов друга тема пред журналистите и добави, че паралелно с магистрала "Хемус" трябва да се планира и разширението на "Тракия".

Според него откриването на логистичния център доказва, че "асфалтът се превръща в работни места, затова държавата трябва да доизгради магистрала "Хемус" и пътя Ботевград - Мездра, защото това е гаранция за икономическия успех на региона.

"Лидл" са инвестирали около 80 млн. лв. в логистичния център край село Кабиле, който ще осигури работа на 150 души със средна заплата от 1500 лв. Базата е разположена на площ от 200 дка, от които 50 дка са складови помещения.

Центърът е оборудван със соларни панели и LED осветление, което осигурява използването на 30 % по-малко енергия.

Инвеститорът е вложил и 1.5 млн. лв. във важни за региона проекти - изградил е 7 км газопровод в село Кабиле, ще предостави бетонни панели за пътища на общината, ще изгради кръстовище пред логистичния център, както и осветление на близките паркинги на магистрала "Тракия".

Споделяне

Още по темата

Още от България